vrijdag 7 september 2012

A challenge ……………. Part 1

Terugblik op wat er vooraf ging:

Een speelfilm maken met behulp van CrowdFunding, dwz donaties van mensen en sponsoring van bedrijven, is niet een makkelijke stap, maar toch mijn nieuwe uitdaging. De kriebels ontstonden gelijk al na de opname van mijn documentaire ‘A,B,C,...’. Toen ik tegen Farshad Aria, een bevriende regisseur, zei dat ons volgende project een speelfilm zou worden, keek hij me alleen aan. In zijn blik zag ik een hoop ongeloof! En toen ik eraan toevoegde dat ik hem als beoogde regisseur zag, trok hij zijn wenkbrauwen verrast op.  Hij was niet de enige. Iedereen reageerde verbaasd op ons ambitieuze plan. Slechts één iemand nam het rustig en vanzelfsprekend aan: Maartje, mijn steun en toeverlaat sinds eind 2007. ‘Dat vind ik een logische stap na de documentaire ‘A,B,C,…’,’zei ze. ‘Zo laten we zien dat 1001 Production House zowel documentaires als fictiefilms maakt.’ En met deze woorden begon ons nieuwe avontuur. Op 18 februari 2011 heb ik de geboorte van ‘Dance, Iranian Style’ aangekondigd op het feestje van ons 1 jarig bestaan.

Op 9 april, twee maanden na de première van ‘A,B,C,…’, heb ik Farshad Aria de eerste versie van de synopsis van ‘Dance, Iranian Style’ gestuurd. En half juni zijn we begonnen met de preproductie. Het houdt in dat we naast het ontwikkelen van het verhaal, ons productioneel voorbereiden: een begroting en dekkingsplan maken, opzoek gaan naar de cast en crew en ons team versterken.

Na een hoopvol begin, zijn we op zoek gegaan naar een geschikt CrowdFunding platform waar we ons filmplan op kunnen plaatsen. Na veel wikken en wegen is onze keuze op CineCrowd gevallen. De medewerkers van CineCrowd hebben ons vanaf het begin met open armen ontvangen en zeer enthousiast gereageerd op het verhaal van 'Dance, Iranian Style'. We hadden ons plekje gevonden en gingen door naar de volgende stap: het maken van een Pitch/PromoFilm.


En dat vond in augustus plaats. Sico van der Plas (camera) en Annette Bleeker (geluid) hebben enthousiast gereageerd op mijn uitnodiging en met Shima Soltanipoor, als actrice, was onze crew van de Pitchfilm compleet.

Op vrijdag 10 augustus is de pitchfilm opgenomen. Farshad en Sico gingen daarna aan de slag met editen en Shebanja zorgde voor kleurcorrectie en visual effects.

Toen ik de eerste versie van de edit heb gezien, heb ik gehuild. Het filmpje was nog niet helemaal af, maar de blijdschap was zo groot dat ik mijn tranen niet meer kon bedwingen. Ik zag mijn verhaal een gedaante krijgen. Ik voelde dat onze droom langzaam maar ZEKER uitkomt.

Inmiddels is de promofilm klaar en jullie kunnen hem hier bekijken. Al zeg ik het zelf, maar het is mooi geworden. Je kan van het grote verhaal proeven en zien hoe we straks tewerk gaan.

Ik houd hier een dagboek bij waarin ik vertel over iedere stap die ik neem om de realisatie van onze film waar te maken.

Ik heb een droom. Een langverwachte droom, voor mezelf en voor de getalenteerde crew die zonder winstoogmerk hard aan het werken is. Het is een reis met veel obstakels en gaten. Alleen kan ik het niet aan en ik reis ook niet graag alleen. Tijdens deze odyssee heb ik jullie steun, feedback en aanmoediging nodig.

Droom met me mee en vergeet niet dat jouw bijdrage, hoe klein ook, deze film mogelijk kan maken.


Tot zover en graag tot de volgende keer.

For doneren ga naar CineCrowd

Geen opmerkingen: