dinsdag 27 december 2011

In Maleisie 2

Het mooie van de vakantie is dat het niet veel uitmaakt welke dag het is of het laat het is. Waar je eet en hoe laat je eet is evenmin belangrijk.
Het ruime en comfortabele huis van Vahid biedt veel rust en plezier. Als je last hebt van jetlag en slapeloosheid en daarom de nacht besteedt aan lezen of in bed naar detectiveseries kijken, kan je later gerust je slaap inhalen. Geen haan die er naar kraait. Geen afspraak die je op tijd moet halen, geen hotelpersoneel die aan de deur klopt omdat de kamer schoongemaakt moet worden.

Gisteren zijn Leonard en Daniel aangekomen. Ik heb ze helaas niet van de luchthaven op kunnen halen. De nacht daarvoor helemaal had ik niet geslapen. Het had ook geen zin want normaal ben ik tot drie uur in de ochtend klaarwakker, dus niet handig om voor twee uur naar bed te gaan. Vahid heb ik wel met geweld naar bed gestuurd. (alleen verbaal hoor, en nog eens liefelijk geweld! De avond daarvoor tijdens boodschappendoen gingen de voorlampen van zijn auto stuk en we moesten in het donker bijna stapvoets rijden. Best eng! Hij garandeerde me wel dat het om zes uur in de ochtend weer licht is en het ophalen van Leonard en Daniel gewoon door kan gaan. Maar toen het tien voor zes nog pikdonker bleek te zijn, wist ik dat we het niet gaan halen. Snel heb ik op internet naar een taxicentrale gezocht om per taxi naar de luchthaven te gaan om ze te verwelkomen en op te halen, maar voor dit deel van de stad moet je een avond van tevoren taxi’s reserveren. BALEN!

Snel heb ik Leonard een sms gestuurd en de situatie uitgelegd. Hij zou hem gauw na de landing kunnen ontvangen en lezen. Heb gezegd dat hij beter per taxi naar huis moet, terwijl de nog slaperige Vahid voet bij stuk hield dat hij het echt aankan en dat we wel nog met de auto zonder voorlichten naar de luchthaven, 80 kilometer bij Kuala Lumpur vandaan, moeten gaan. Ik heb hem weer naar bed gestuurd.

Alles ging snel en spoedig en Leonard en Daniel kwamen goed en wel aan, wel met een enorme chocoladesnoep die ze in het vliegtuig hadden gewonnen.Het is nu vroeg in de ochtend in Nederland en middag in KL. Leonard is net wakker en Daniel ligt nog lekker te snurken. Ik geloof dat de vermoeidheid van de jetlag langzaam uit hun lichamen wordt verbannen. Volgende dagen gaan we minder rustmomenten, maar meer avontuurmomenten in Kuala Lumpur en de omgeving beleven.

Onze foto's in Maleisie kan je hier zien. Geen opmerkingen: