dinsdag 1 maart 2011

Conclusie

Driemaal is scheepsrecht, klopt vandaag niet want de derde keer lukte het ook niet. De Iraanse spreekwoord is hier meer toepasselijk: ‘Drie keer en de spel is pas rond’.

Mislukking kan ik het niet noemen, pech is een beter woord voor wat ik daarnet heb meegemaakt:
Eerst drukte ik op de keuze ‘Nee’ in plaats van ‘Ja’ toen mijn computer vroeg of ik de laatste wijzigingen wil opslaan. Conclusie: zsm de instelling van mijn computer wijzigen en het automatisch opslaan activeren.  En als je het niet doet, sla dan documenten steeds handmatig op. .Je zou denken; Wat dom! Ja, maar als je met meerdere computers werkt, ben je snel in de war welke waar hoe geïnstalleerd is.

Dan haastte ik me naar mijn afspraak en twee straten verder kwam ik er achter dat ik door haast mijn mobiel vergeten ben. Ik fietste als een gek terug, nam de mobiel en was toch keurig op tijd, maar ik zweette en hijgde toen ik aan kwam. Conclusie: haast je niet en als je doet neem een deodorant mee!

Maar de kroon op mijn pechdag was dat mijn afspraak twee minuten voor de aanvang werd afgezegd. Ik stond rond te kijken of mijn afspraak er al was en toen hoorde ik mijn mobiel piepen: ‘Sorry, ik haal ’t niet. excuses daarvoor. Mail je snel voor een nieuwe afspraak.’ Daaaaaaaaaaaag!!!! Pisnijdig schreef ik terug: ‘is ’t niet een beetje laat om af te zeggen? Ik sta al op de plaatst van de afspraak.’ En dat was naar iemand die ik nog nooit heb ontmoet. Vandaag zouden we pas kennis maken. Wat een eerste indruk! Conclusie: Neem het leven niet zo serieus, en als je het doet lach keihard op de pech die op je pad verschijnt.

Eindconclusie: Wees voorbereid, wie weet kom je bij een inrichting terecht want zomaar lachen wordt niet echt beloond!

Terug naar mijn kantoor, begon ik weer treuren om de verloren document die ik vanavond zou opsturen. Maar de zin om te werken enthousiasme was weg. Straks naar de volgende afspraak.  moge die goed en wel doorgaan en mooi eindigen.Geen opmerkingen: